Visser Kaashandel

In 1916 is het familiebedrijf Visser Kaashandel gestart door Hendrik Visser. Deze Hendrik ventte in 1896 nog met vis, maar verzette in 1916 de bakens  vanwege de komende afsluiting van de Zuiderzee.

Hij ging in de kaas. Later zette zijn zoon Meeuwis Visser het bedrijf voort, gevolgd door Jan Visser .Het was in deze tijd dat ze begonnen te venten in Zuid-Limburg en Duitsland. In de loop van de tijd groeide de kaashandel, wat uiteindelijk in 1959 resulteerde in een eigen pakhuis ter rijping van kaas. De groothandel is geboren.

In de jaren na de start van de groothandel neemt de groei van het bedrijf snel toe. De focus verschuift van Nederland naar Duitsland, waardoor Visser Kaashandel zich verder als exporteur ontplooit. In 1985 draagt Jan Visser de leiding over aan zijn zoon Mees Visser en schoonzoon Ad van Mill.

Onder het bestuur van Mees en Ad wordt Visser Kaas in een nieuw pakhuis verder uitgebouwd in de richting van wereldwijde export. Grote investeringen waren hiervoor nodig.

In het jaar 1996 betreedt de 5e generatie, t.w. Jasper van Mill het bedrijf, gevolgd door Robert-Jan Visser in 2009.

In de afgelopen decennia heeft Visser Kaas haar exportmarkten uitgebreid naar zo’n 40 tal landen in en buiten Europa. In het Gooi en omgeving is  in 1998 het Huizer-Kaasgilde gestart met zo’n 15-tal detaillisten.

Visser Kaas is inmiddels een belangrijke speler in de kaasexport en kan gerekend worden tot de grotere particuliere kaasbedrijven.

 

Dairy products, eggs

We exhibit(ed) at:

Location

Nijverheidsweg 20
1271 EA  Huizen
Netherlands

(+31) 035-6568000