Groot Conserven B.V.

Groot Conserveren BV is één van de werkmaatschappijen van het vermaarde Nederlandse vleesconcern Groot (RG Holding). Met ruim 180 werknemers en vestigingen in Hoorn en Nuth is Groot als producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige vleeswaren en –conserven een speler van formaat die de export naar bestemmingen naar verschillende werelddelen geheel in eigen handen heeft gehouden: van het Oostblok tot het Midden Oosten, van Zuid- en Midden-Amerika tot aan Europa en Noord-Afrika.

Reinder Groot, de vooroorlogse slager en oprichter van het familiebedrijf,  was een begrip in Hoorn en ver daarbuiten. Voor zijn heerlijke vlees en vleeswaren hadden de mensen graag een half uurtje fietsen over. Concurrerende slagerijen konden niet veel anders dan zijn producten zelf maar inkopen. En daarmee begon de groei en dat hield niet meer op.

De slagerij floreerde. Naast een echte ambachtsman was “opa Groot” ook ondernemer in hart en nieren.  Al begin jaren zestig van de vorige eeuw begon hij als echte pionier met de export van speciale vleesproducten (rundertong!) naar Engeland. De vleeswarenfabriek werd uitgebreid in een aanliggend pand in het hartje van de Hoornse binnenstad. Tijdens hoogtijdagen werkten er in de vleesfabriek in het historische centrum wel honderd mensen. Maar ook dat werd te klein en Groot Conserven BV verhuisde, net als veel andere binnenstadbedrijven, naar het bedrijventerrein Hoorn 80. Tot de dag van vandaag wordt daar, in de moderne fabriekshal met kantoren, de productie en levering van hoogwaardige vleesproducten naar alle werelddelen tot in de puntjes verzorgd.

Kwaliteit is verankerd door de generaties heen bij dit authentieke familiebedrijf. Groot Conserven BV is uitgegroeid tot een hypermoderne onderneming dat continu innoveert als het gaat om kwaliteit, productieprocessen en hygiëne. Trouw gebleven aan ‘ouderwetse’ kernwaarden en typisch West-Friese eigenschappen als eerlijkheid, hard werken, kwaliteitszin en doen wat is afgesproken. Daarom zijn de lijnen kort en weten de afnemers, zowel retailers als groothandel, met wie ze zakendoen en waar ze aan toe zijn.

vlees en vleeswaren

We exhibit(ed) at:

Location

Anodeweg 10
1627 LJ  HOORN
The Netherlands

+31 229215848

+31 229244728