Friesland Campina

Met een jaaromzet van 11,0 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven in West-Europa. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 33 landen met bijna 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vijf marktgeoriënteerde business groups:

  1. FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa
  2. FrieslandCampina Consumer Products Asia
  3. FrieslandCampina China
  4. FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder
  5. FrieslandCampina Ingredients

De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 18.900 ledenmelkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

We exhibit(ed) at:

Location

Stationsplein 4
3818 LE  Amersfoort
Netherlands

+31 (0)33 713 33 33